27. marca 2023 sme diskutovali spolu s našimi partnermi projektu Together+ – INCLUSION EUROPE, Centrum podpory transformace, ops. z Českej republiky, Fundatia de Abilitare Speranta z Rumunska a Viltis z Litvy spoločný návrh Usmernení pre realizáciu procesov deinštitucionalizácie. Počas stretnutia sme prezentovali aj aktuálny stav deinštitucionalizácie v SR a vystupy z našej práce.

Spoločné usmernenia pre realizáciu procesov deinštitucionalizácie, ktoré sú jedným z výstupov projektu budú určené pre ľudí so zdravotným postihnutím ich blízke osoby, ale aj pre profesionálov, poskytovateľov sociálnych služieb a aj verejnosť. Súčasťou projektu bude aj medzinárodné vzdelávanie v oblasti deinštitucionalizácie v každej zo zapojených krajín.

Projekt a jeho aktiviy realizujeme inkluzívnym spôsobom priamo aj so zástupcami ľudí so zdravotným postihnutím a odborníkmi na túto oblasť.

Tento medzinárodný projekt v oblasti deinštitucionalizácie realizujeme v období od november 2022 do októbra 2025. Projekt je podporený v rámci iniciatívy ERASMUS+ a je spolufinancovaný Európskou úniou. Viac informácií nájdete v časti projekty TOGETHER+ alebo aj na facebooku RPSP.EU

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *